A megfelelő matrac kiválasztása

...minőség, kényelem kompromisszumok nélkül!

  • Sokéves tapasztalattal rendelkező, szakképzett kollégáink segítenek a kiválasztásában!
  • Teljes körű tanácsadás az egyéni igények figyelembevételével!
  • Kipróbálási lehetőség üzleteinkben, mielőtt döntene!


 

Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelő matracot?


A kényelmes és pihentető alvás érdekében figyelembe kell venni az adott személy meghatározó alvási szokásait, testsúlyát, valamint az életkorból fakadó esetleges egyedi igényeit is.
Önmagában a latex-kókuszmatrac még nem garantálja a megfelelő alátámasztást. A siker érdekében fontos, hogy a matrac összetételének, keménységének kiválasztásánál a fent említett tényezőket is figyelembe vegyük.

Nagyobb súllyal rendelkező vagy kifejezetten hanyatt fekvő személynél a túl puha matrac, nem támasztja meg a medencét, mely túl mélyre süllyedhet. Ebben az esetben a gerinc természetes alakja torzul, az izmok megnyúlnak és ez kényelmetlen fekvéshez vezet.

Kifejezetten oldalt alvó személyeknél a terhelés mértéke nagyobb, mint hason vagy háton alvóknál, mivel kisebb felületen kell ugyanazt a súlyt megtartania. A túl kemény vagy merev matrac gátolja a vérkeringést, zsibbadás alakulhat ki kar- és medence tájékon. Továbbá a gerincvonal torzulásához vezet éjszaka, melynek következtében nem tud a test teljesen elernyedni.

 

Forduljon szakemberhez!


Ha nincs konkrét, bevált összetételű, keménységű matrac, ami már bizonyított az évek során, akkor érdemes inkább szakemberhez fordulni!
Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy laikusként az emberek hajlamosak olyan szempontokra öszpontosítani, melyek néha lényegtelenek vagy inkább hátráltatják ahelyett, hogy segítenének a helyes döntésben.
A reklámokban elhangzó általánosítások, féligazságok, sokszor megtévesztő szövegek, csúsztatások könnyen beivódnak az ember tudatába. Az igazság az, hogy olcsón még mindig nem lehet hiper-szuper matracot venni. Pláne olyat nem, ami szinte minden szempontból megállja a helyét. (Minőség, élettartam, szellőzés, ortopédiai tulajdonságok és így tovább...)

Az önjelölt "matracspecialista" családtag vagy barát jóindulatból ugyan, de általában szintén szakmai tudás nélkül próbál segíteni. Ezek az emberek leginkább azt tudják megmondani, nekik milyen matrac vált be abból a 2-3 matractípusból, amit életük során huzamosabb ideig használtak. Ha mondjuk a testtömegük, alakjuk és alvási szokásaik jelentősen eltérnek az Önétől, vajmi keveset érnek ezek a tapasztalatok!

Üzleteinkben szakképzett kollégák várják az érdeklődőket, akik a hosszú évek alatt szerzett tapasztalattal, technikai és anatómiai ismeretekkel bírnak. Számtalan matraccal kapcsolatos igénnyel, problémával találkoztak már és ismerik rá a megoldást!

Az optimális választás érdekében, kérem fáradjon be valamelyik üzletünkbe, ahol a tanácsadás mellett a matracokat is ki tudja próbálni!

A megfelelő matracok kiválasztásáról bővebb tájékoztatást webáruházunkban talál.

Jótanácsok